hits

Ta ut Northug på Tour de Ski-laget!

Lillehammer 20171201.
Verdenscup ski nordiske grener.
Petter Northug jr. smilte under trening foran langrenn sprint i verdenscupen i nordiske grener i Lillehammer som skjer på lørdag.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Foto: NTB Scanpix

Etter helgens konkurranser i Toblach burde det ikke være noen tvil for landslagstrener Tor Arne Hetland. Han må ta ut Petter Northug jr. i den norske Tour de Ski-troppen.

Og så får det bare bære eller briste.

Få - om noen - vet hvordan formen til Northug er akkurat nå, og hvordan treningen hjemme i Trøndelag egentlig har gått. Men Norge kan ha mer behov for Northug i OL enn det man er klar over akkurat nå. 

Hittil denne sesongen har 19 norske langrennsherrer tatt verdenscuppoeng. Northug har null. Men akkurat som Northug, bør Hetland ha en plan B før OL i Pyeongchang. Om Northug kan vise til en god treningsperiode, og anser seg for å være på en oppadgående kurve, bør Hetland definitivt gi Northug en mulighet til å kvalifisere seg til OL. 

Northug fortjener faktisk det. 

Når han er i form, er Northug en enestående ressurs for et norsk landslag som har levert enormt bra fram til julepausen. Men Hetland kan ikke bare hvile på laurbærene til Johannes Høsflot Klæbos utrolige sju seire, eller Simen Hegstad Krügers utvikling og Hans-Christer Holunds stabilitet. Hetland bør være litt urolig også.

Det går ikke helt på skinner for verdens beste langrennsnasjon, hvis hovedmål trolig er å vinne tilbake gullet på OL-stafetten for første gang på herresiden siden 2002 i Salt Lake City. 

Hele gull-laget fra stafetten i VM i Lahti er nå på gyngende grunn: 

Niklas Dyrhaug - han gikk den første etappen på gullaget fra Lahti, men nå har han åpenbart problemer med ryggen, og står uten et eneste verdenscuppoeng hittil i sesongen. Får «Dyret» orden på ryggen tidsnok for å kvalifisere seg til OL? 

Didrik Tønseth - som gikk den andre etappen i Lahti, ligger på 17. plass i verdenscupen og ble nummer to i Ruka (15 km klassisk, men mistet så farten. Han fikk ikke gå i Toblach etter den skuffende 36. plassen i Davos (15 km fri). Ganske ujevn med andre ord ...

Martin Johnsrud Sundby - mannen som gikk tredjeetappen i Lahti, var i kjent driv i Ruka og Lillehammer, men så kom magesjuken i Davos, og i Toblach var han en skygge av seg selv. Har Sundby gått på en smell? Legesjekken i Oslo sist uke vil gi ham svar på om det er noe galt med kroppen. Røa-løperen er tross alt bare et menneske han også. Selv om han opptrer som en maskin i blant, med brutale oppvisninger i sporet.

Finn Hågen Krogh - alle husker bragden på ankeretappen fra Lahti, men nå sliter altaværingen med formen. Krogh varierer mellom godkjente løp, som på jaktstarten i Ruka og 15 km i Toblach, men har også forferdelige løp som på jaktstarten i Toblach der han hadde den 53. beste tiden, og kom i mål som nummer 28. Stafetthelten fra Lahti-VM i 2017 er ikke i nærheten av hva vi er vant til å se fra ham. Har Krogh gått på en smell etter hardtreningen på distanselaget denne sommeren? 

Dessuten kan vi legge til en Sjur Røthe som sliter med ryggen, og har vært ujevn i formen. Og en Emil Iversen som har gjort det bra på sprint, men som ikke har vist noen voldsom utvikling på distanse sammenlignet med forrige sesong.

Og i mellomtiden ruster VM-sølvmedaljøren fra Lahti, Russland, seg til kamp med Ustjugov, Bolsjunov, Tsjervotkin, Bessmertnykh og Spitsov.

Tor Arne Hetland har fortsatt nok tid til å få sine menn i form, men klokken tikker og landslagssjef Vidar Løfshus må ha levert den fulle og endelige listen over troppen til OL innen 20. januar. 

Nettopp derfor bør Petter Northug jr. få mulighet til å vise om han er på rett vei ved å få stille i Tour de Ski - om han vil og kjenner seg på G. 

Jeg skulle gjerne også sett en av verdens  beste fristilløpere, Anders Gløersen, i Tour de Ski. Han bør få en ærlig sjanse til å kvalifisere seg til OL, ved å få gå den første delen av TdS, med hovedfokus på to skøytedistanser på 15 km i Lenzerheide og i Oberstdorf. Om Gløersen lykkes med å få en plass i den norske troppen, kan han meget vel ta medalje i OL.

Oppi det hele, er det tross alt Tor Arne Hetlands lykke at bredden på den norske troppen er så fantastisk at det alltid finnes sterke alternativ om forhåndsfavorittene skulle bomme. 

Hva mener du? Kan Norge ta gull på herrestafetten i OL, og hvem bør i så fall være på det norske laget? 

#langrenn #northug #tourdeski #hetland

18 kommentarer

Ville uansett, toppform eller ei, vært morsomt å se Petter Northug konkurrere i Tour de Ski !!! Og håper også at Anders Gløersen får sjansen til å vise hva han er god for før OL-uttaket.

La både Petter Northug og Anders Gløersen få prøve seg i TS. For PN sin del bør han vise klare fremskritt fra det han presterte på Gålå,og Lillehammer. Da meldte team Northug at formen var på gang, og at Petter var kvalifisert til å få gå.

Vi husker jo alle hvordan det gikk!

Presterer ikke PN i nærheten av sitt beste under TS, bør toget til OL være kjørt for hans del.

Selvfølgelig skal northug til thour the ski, Med de problemer

enkelte av eliteløperne har bør det hvere ett enkelt valg

for Hettland.

Blir ikke PN tatt ut til TDS er det helt åpenbart at ledelsen saboterer for PN

Petter må få gå TDS!!! Tiden er inne for å vise hva han står for.

Lytt til Petter!!! Han er ikke med bare for å delta!! Historien viser det.

Blir det bare tull denne sesongen også så må det gjøres noe med treningsopplegget.

Velger ledelsen å utelate Petter til TDS så må det være noe i bunnen her som ikke vi vanlige folk vet om... I såfall må dette komme fram på en seriøs måte...

Petter sammen med vår nye stjerne blir uslåelige i OL!!!!

Gleder meg!

Underholdningsverdien å tatt i betraktning hva Northug har prestert er det vel ingen som kan benekte, så å utelate Northug er et stort feilgrep.

Northug er en vinnerskalle, noe mange andre eliteløpere mangler.

Men nå er det vel slik at om man ikke føyer seg til hva øvrigheten sier så holdes man utenfor.

Det er vel ikke noe personlig ute å går her Hetland, eller hva???

Herr Nordvall, nå gjentar du bare hva dine dustekolleger (Petterson & Ludde) i svenske Expressen sa for litt over en uke siden - "Norge bør vara oroliga". Som svenske burde du bekymre deg vesentlig mer over svensk langrenn, for der er det mildest talt katastrofe for tiden. Hadde det ikke vært for Kalla, hadde svenskene ikke hatt mye å glede seg over.

Nei, jeg har ikke glemt Frk Nilsson - hela Sveriges Silver-Stina. Hun var meget god i fjor, men er ikke like kvass i år. Kalla er mye, mye bedre, og fremstår for tiden som Sveriges eneste redning hva ære angår.

Northug? Han kommer til OL dersom han er god nok.

Northug er dårlig trent og ikke i form. Gikk heller ikke fort i de to foregående sesongene. Gikk svakt i Norgescupen, ble slått ut på prologen på Lillehammer og trakk seg både på Beitostølen og trakk seg i Bruksvallarne og på 30 kilometeren på Lillehammer. Det var 16 norske løpere som slo han på Norgescupen på 15 km og da var landslaget ute å reiste. Hvorfor skal han til Tour de ski?

Terje Lilleberre

Terje Lilleberre

Den måten landslagssjefen, og Vidar Løfshus opptrer bør være kritikkverdig. (F.eks. Skal jeg kjøpe bil vil jeg prøve den først.) Hvorfor er det så vanskelig å la Petter gå noen løp i regi landslaget. Her ligger det store personlige problemer mot Petter, da han ikke er fast innhold på landslaget, men har en egen avtale med Coop, og det faller ledelsen meget tungt for brystet..

JEG MENER INN MED PETTER OG UT MED HETLAND

HETLAND ER NOK REDD PETTER SKAL PRESTERE,FOR DA HAR HANS SPÅDOMMER MISLYKKES

Synes dette er en meget god kommentar. Oppi alt Northughysteriet så er jeg personlig mest opptatt av hvilke sjanser Gløersen egentlig har for å kvalifisere seg for 15 km individuell start i OL. Den verste uttaksblemma hittil i år synes jeg er at Gløersen ikke fikk gått i Davos.

Her har skiforbundet dummet seg loddrett ut! En skandale å ikke ta ut Petter til TdS. Hetland må gå! Men spørsmålet som stilles til slutt i artikkelen er direkte latterlig. Skjønner ikke noen kan tvile på norsk gull i både herrestafetten og alle andre langrennsøvelsene i OL, i tillegg synes jeg vi skal forvente tredobbelt norsk på samtlige distanser, i hvert fall de individuelle. Klæbo, Kruger og Holund vil enkelt kunne sørge for det selv om den ultimate skandalen blir et faktum og Petter ikke får gå der heller. Så i alle tilfelle blir konklusjonen: Det blir norsk! Det blir norsk!! Det!!! Blir!!!! Norsk!!!!! Husk at vi uansett er best, jeg bare nevner det.

Petter Northug er for tiden en del av det norske landslaget, selv om han ikke får gå TdS. Langrennsledelsen mener kanskje han trenger mer tid til å komme seg tilbake til den gode gamle Petter Northug som har gledet oss så mange ganger. For andre året på rad sliter Petter med formen. Hans alder kan ikke brukes som påskudd for at han ha nådd sin topp. Marit Bjørgen er 37 år, Charlotte Kalla er 30. De har aldri vært bedre. Jeg tror grunnen til Petter Northugs formproblemer skyldes at han blir tatt dårlig vare på mens han står utenfor landslaget. Ikke sikkert at Kveen har kompetansen som skal til for å ta vare på en juvel som Petter Northug. Her har kanskje det norske langrennslandslaget vesentlig bedre kompetanse. Det ser ut som Kveen & co har gjort den samme brøleren for andre år på rad. Det er kanskje Kveen som burde fått sparken?

Dersom dagens situasjon i herrelangrenn vedvarer frem til og gjennom OL, tar Russland et soleklart OL-gull på herrestafetten, hvis de for lov å stille lag.

Norsk herrelangrenn ligger nede med brukket rygg. Svensk herrelangrenn ligger nede med brukket rygg, brukne bein og armer. Dette blir plankekjøring for Ustiogov & co. HEIA!!!

Bjørn Nordvall..

Nå må du snart bestemme deg! Først mente du det var helt feil av Landslagsledelsen å ikke ta med PN til Kusamo. Du til å med, mente han skulle fått et wild card.

Etter Lillehammer endret du oppfatning. Da var det plutselig en riktig vurding skiforbundet hadde gjort, ved ikke å ta han ut til Kusamo. Du uttrykte også stor skuffelse/misnøye mot Northugs trener, Kveen. Han hadde feilinformert skiledelsen om PN sin form.

Nå har du på nytt endret ditt standpunkt!?

Må iallefall være klinkende klart at Petter ikke gider å trene å stille seg disponibel til TDK for å bli akterutseilt å ikke kjempe om seiere... Lar man historien og meritter tale for seg så er det en no brainer og at Hetland i dag sier Petter har best av å bli hjemme og stå over tour det ski når petter selv sier TDS er meget viktig for oppkjøringen hans mot OL, er ren og skjær sabotasje fra landslagsledelsen. Kan de ikke la treneren og utøveren selv få kjøre de planene de har lagt? Skal de Tvinge utøvere til å stoppe midt i egen treningsplan? Alle vet jo at det utfallet ikke vil gå i favør Petter. Jeg vet ikke om Petter er god nok eller blir det heller, men landslagsledelsen må slutte å sabotere treningsplanene hans slik at han kan komme i form og få en real sjangs til å kvalifisere seg til OL.

Landslags ledelsen må gå,de er ingen som har gledet oss mer en Petter Northug

ladies karinan

ladies karinan

LA PETTER GÅ T.S. BLIR INTE ROLIGT ATT SE BÅDE T.S. ELLER OL NÄR DET STARTES ...

Skriv en ny kommentar