Kanon med Chris, Petter - nå må du bare ringe Ola Vigen også

Oslo 20170513.
Petter Northug før Holmenkollstafetten starter lørdag ettermiddag. Stafetten starter på Bislett stadio og avsluttes på samme sted etter en nesten 20km lang runde rundt i Oslo.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Petter Northug. Foto: NTB Scanpix
 

Chris André Jespersen og Petter Northug er et par som kan bli dynamitt i vinter. Etter at Tomas Northug la opp, har eldstebror Northug valgt Jespersen som sin nye treningspartner. Et godt valg. Odda-sønnen Jespersen (33) har det meste ? hvis han holder seg frisk. Dog har han jo ikke den speeden i kroppen som kan matche den sparringen Tomas kunne gi i klassisk sprint.

Så nå mangler bare en samtale med OL- og VM-gullmedaljør Ola Vigen Hattestad i Örje, før Team Northug ville vært komplett for oppkjøringen til OL i Pyeongchang i februar 2018.

All ære til Chris André Jesperen, men noen Ola Vigen Hattestad er han ikke i fartsdisiplinen sprint.

Så Northug, hør her: Du mister en verdensklassesprinter i klassisk, i bror Thomas. Jespersen holder ikke hvis du vil utvikle fart som kan gjøre deg til OL-medaljør i klassisk sprint.

Ola Vigen (35) har alt du behøver på det området. Ring ham, Petter!

VAL DI FIEMME, ITALIA 20150110.
Chris Andre Jespersen i mål etter lørdagens 15km fellesstart i den 6. etappen i Tour de Ski i Val di Fiemme. Jespersen kom på 16. plass.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Jespersen i målområdet etter en Tour de Ski-etappe i 2015. Foto: NTB Scanpix
 

Chris André Jespersen vekker følelser. Han er fra Hordaland og representerer Korrevoll IL i Odda/Tyssedal der jeg har en del av mitt DNA. Genene har ikke Chris André en aning om, og det har ingenting med denne bloggen å gjøre.

Det er bare en varm følelse jeg får når en skiløper, oppvokst på Vestlandets vidder, danner lag med Mosviks store stolthet, Petter Northug.

Jeg ser med mitt skiøye, til tross for at Jespersen er 33 år, at han fortsatt er en uslipt diamant.

En klassisk verdensløper ? når han er frisk.

Noe dårligere er han i skøyting, men absolutt å regne med på alle plan. Jespersen er så bra at han definitivt kan utfordre hvem som helst på det norske A-laget om en plass på stafettlaget i Pyongchang-OL. Selv har han satset på langløp de siste sesongen, og er ikke en del av landslaget. 

Petter Northugs valg av sparringpartner er ikke overraskende. Det er i vanlig Northug-stil en måte å finne utviklingsmuligheter utenfor Tor-Arne Hetlands gjeng.

Chris André Jespersen er sannsynligvis inne på oppløpet i sin karriere, som har inneholdt flere junior VM-gull og en andreplass i Tour de Ski som fremste meritter. Da jaget han landsmannen Martin Johnsrud Sundby opp Alpe Cermis. Jespersen brenner for å få det til i mesterskap. Han er klar for å bli med på Northugs ekstreme vilkår og hverdag.

Begge vet hva Martin Johnsrud Sundby driver på med om dagen. Etter en tid som langløpsutøver i Team United Bakeries har Jespersen utviklet stakingen og utholdenheten.

Nei, han ble ikke like utholdende som Petter Eliassen eller John Kristian Dahl, men han har fått gjennomgå fysiske syretester i sporet og sannsynligvis hardnet kroppen og høynet den mentale smerteterskelen.

Han er godt forberedt på å slenge seg inn i en Petter Northug-satsing som staves TOKREVANSCH!

Det er bare å gratulere Team Northug. Drivkraften i samarbeidet blir sannsynligvis at begge skal gå for OL-stafettlaget som skal forsøke å vinne tilbake tittelen fra Sverige, som har vunnet i 2010 og 2014.

Så jeg sier igjen: 

All ære til Chris André Jesperen, men noen Ola Vigen Hattestad er han ikke i sprint.

Ola Vigen har alt du behøver på det området. Ring ham, Petter!

#langrenn #northug #jespersen #hattestad #ol2018 #sprint

Ã?n kommentar

Bare Per

02.06.2017 kl.10:59

Jada. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaada! Det er OL-sesong neste sesong, jeg bare nevner det. Det betyr 6 Petter-gull. Ingen tvil om at Norges og verdens beste langrennsløper presterer maks i en slik sesong. Det blir norsk! Det blir norsk!! Det!!! Blir!!!! Bare norsk!!!!! Hurra!

Skriv en ny kommentar

hits