Gjør Bjørgen til dametrener etter 2018

Norges skiforbund
Marit Bjørgen. Foto: Paul Weaver, NA-bilder
 

Da Vidar Løfshus mannlige trenerstab offentliggjorde hvem som fikk plass på elitelagene i langrenn for OL-sesongen 2017/2018 i slutten av april var det mest skuffende med hele seansen var at det ikke var en eneste kvinnelig trener å se noe sted. 

Det er menn som styrer de norske landslagene, og det går selvsagt ikke an å ta fra dem æren for hva de har gjort etter en makeløst god sesong. Vidar Løfshus kunne stolt referere til hele 249 topp ti-plasseringer i verdenscupen. Det er en svimlende bragd, og overgår alle andre nasjoner i verdenscupsirkuset. 

Damene leverte desidert mest og best. Og i VM vant Norge alt, med Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla som spydspissene. Det er ingen grunn til å tro at dominansen ikke vil fortsette i OL i Pyeongchang i 2018.

Men det norske damelaget, akkurat som i Sverige, skulle jammen hatt godt av å knytte til seg en kvinnelig trener. Det er for meg ubegripelig at de ikke har det allerede. Ikke en gang som assistenttrener. 

Om Vidar Løfshus og Norges Skiforbund ikke anser at det finnes en eneste kvinnelig trener som er god nok for et oppdrag for landslaget per dags dato, så er det på høy tid å gjøre noe med det.

Da bør de straks sette i gang med utdanning og rekruttering for å få fram dyktige kvinnelige trenere. 

Hvis jeg var Løfshus ville jeg umiddelbart satt meg ned med Marit Bjørgen - en av de beste gjennom tidene - og diskutert en mulig mentorrolle/trenerrolle. Hun må jo ha et hav av gode tips å komme med, både for trening, konkurranse og for opplevelser som den Ingvild Flugstad Østberg kjente på i Quebec. Der en utøver begynner å vakle og tvile på seg selv. 

Bjørgen har hatt et par mindre gode sesonger siden hun vant sitt første VM-gull i sprint i 2003. Ingen Roar Hjelmeset i verden kan ha like mye å by på for eliteutviklingen av norsk damelangrenn som det Marit Bjørgen har. Uvurderlig kunnskap. Gjennom egne erfaringer. 

#langrenn #bjørgen #løfshus #trenerutdanning

6 kommentarer

blogger on icedaniel.se

28.04.2017 kl.22:20

Måste vara ett riktigt drömjobb med tanke på alla bra skidåkare ni har.

Arne

19.05.2017 kl.21:23

Tanken er nok ikke en gang tenkt. Varsko her!

19.05.2017 kl.23:37

Marit Bjørgen har planer om å få ett eller to barn til og flytte tilbake til hjemgården i Trøndelag, så da kan hun vel umulig jobbe som landslagstrener?

Jan Steen Søvik

20.05.2017 kl.20:33

Så vidt jeg vet er hun fortsatt aktiv og satser på en ny sesong - rolig, rolig når tiden er inne så er det kanskje mulig for at hun er klar - og muligens kvalifisert. Usikker på at god skiløper betyr god trener...

Geir

21.05.2017 kl.10:14

Og hvorfor skal man på død knytte til seg en kvinnelig trener ? Artikkelen gir intet svar på det. Bare for å være politisk korrekte ? Kanskje vi helst skulle hatt en som også tilhører en såkalt minoritet for å tilfredstille alle som ikke mener at det er kvalifikasjoner som bør telle?

21.05.2017 kl.16:08

Foreslår Guri Hetland, kona til Tor Arne Hetland, hun gjorde det bra som trener for det sveitsiske landslaget og har ingen barn!

Skriv en ny kommentar

hits