Drømmebildet er at Bjørgen og Johaug deler seieren i OLs siste gren i Pyeongchang

Oslo 20140315.
Marit Bjørgen (t.v.) og Therese Johaug etter målgang i verdenscuprennet i langrenn 30km fristil for kvinner i Holmenkollen i Oslo søndag.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Foto: NTB Scanpix
 

Da Marit Bjørgen tok sin 15. gullmedalje i VM-sammenheng etter skiathlon lørdag, sa hun til NRK rett etter målgang at hun deler gullet med sin utestengte venninne Therese Johaug. Tirsdag vant hun igjen, da på 15 km med individuell start.

Jeg tror hun kommer til å dele mer enn det med Johaug framover. Sammen kommer de nok til å sprenge startfeltet som dynamitt i Pyeongchang-OL 2018.

Therese Johaug har det vondt. Hennes lange utestengelse føles urettferdig hard for mange. Ikke minst for Dalsbygda-jenta selv og hennes nærmeste, inkludert treningskompisen og Johaugs store forbilde, Marit Bjørgen.

Marit Bjørgen har fått kritikk for at hun støtter Therese Johaug, til tross for at hun er utestengt for brudd på Wada-koden.
Noen svenske journalister, med Hasse Svens i spissen, klager. Det finnes få saker som er krtisik gransket så hardt som Therese Johaugs bruk av leppesalve. Hennes historie er bedømt av både Antidoping Norge og Norges Idrettsforbunds domsutvalg til å være sann. Derimot går det ikke an å komme bort fra at hun testet positivt for å ha en veldig liten mengde av et dopingklassifisert steroide i kroppen.

Men hvorfor skal ikke Bjørgen kunne støtte Therese Johaug? Som venn og som menneske?

Ekspertisen har kommet fram til at Johaug gjorde en feil, men ingenting har kommet fram om at hun skal ha dopet seg med vilje. Straffen for tabben er veldig tøff, men ifølge idrettens egne regler er det nulltoleranse som gjelder. Uansett hvor mye man kan bevise at «forbrytelsen» ikke er gjort med hensikt.

Det som skjedde lørdag var vakkert, men ikke uventet. Det var ventet at nordmennene skulle gå med et hjerte som banker for Johaug. Det var ventet at Marit Bjørgen skulle tenke på henne og savne henne i skisporet. Og tirsdag tok hun altså nok et gull uten Johaug jagende i sporet.

Men ingenting er så galt at det ikke er godt for noe.

Therese Johaug har sagt at hun skal tilbake og akkurat det tror jeg innebærer at Fred Børre Lundberg må belage seg på å være heltidspappa for lille Marius i ytterligere en sesong. Mitt tips er at Marit Bjørgen vil avslutte sin helt fantastiske karriere på toppen av OL-pallen i sørkoreanske Pyeongchang.

Det vil være den optimale avslutningen for Bjørgen. Og det optimale comebacket for Therese Johaug. Duoen gjør hverandre bra, bedre, best.

Drømmebildet er at de deler seieren i OLs siste gren ? 30 kilometer.

Men først skal Marit Bjørgen ut og konkurrere om enda flere VM-gull, i stafett og på 30 kilometer fristil. Ingenting tyder på at noen skal kunne hindre henne i å holde fast ved sin støtte til Therese Johaug eller fra og bli VM-dronning.

#langrenn #skivm #lahti #bjørgen #johaug #ol

4 kommentarer

Cecilie_M

28.02.2017 kl.21:46

Enig Torbjørn! Hadde vært veldig morro og se at Marit og Therese begge stod klare til start i OL i Pyeongchang sammen og fikk vist hvor gode de er både i og utenfor sporet før Marit legger opp. Disse to har jo skapt så mye idretsglede for oss ski inntereserte :-)

fdas

01.03.2017 kl.11:03

Doperen Johaug bør ligge unna skisporet.

Bare Per

02.03.2017 kl.16:33

Jada. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaada! Hvordan ellers skal vi kunne overgå det antallet gullmedaljer jentene får i VM under OL? Ja, jeg bare spør. Så her er det bare å skaffe seg en luke og sørge for å gå likt over mål. Får håpe de som skal vurdere målfotoet er norske, så skal det ikke være noen tvil. Og hvorfor ikke? Vi har jo greid det før, hvem kan glemme Alsgaard og Estil som delte sitt OL-gull? Så dette må vi gjenta, og i så mange øvelser som mulig for å øke gullfangsten.

Niklas

10.03.2017 kl.09:58

Bra läsning

http://www.norsk-odds.net/oddstips/

Skriv en ny kommentar

hits